Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.

2021. szeptember 15-től, a Magyar Honvédség bevezeti legújabb, rugalmas szolgálati formáját, a hat hónapra vállalható Önkéntes Katonai Szolgálatot.

Az új típusú szolgálati formára nagykorú, belföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akiknek legalább általános iskolai végzettségük van.

A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet, valamint egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés. A programra az ország minden megyéjében és Budapesten is biztosítunk helyszínt, a kiképzés pedig minden olyan helyen elindítjuk szeptember 15-én, ahol a jelentkezők létszáma eléri a húsz főt.

A program első két hónapja alapkiképzésből áll, ezután ugyanott folytathatja az általános képzést, vagy speciális szakterületen próbálhatja ki magát – így akár ejtőernyősnek vagy búvárnak is tanulhat, de lehet harcjármű-kezelő is. Amennyiben a szakkiképzés helyszíne távolabbi helyőrségben van, a honvédség ingyenes laktanyai elhelyezést biztosít.

A képzés első két hónapjában a fizetés a mindenkori minimálbérnek felel meg, ami jelenleg bruttó 167.400,- Ft (nettó: 111.055,- Ft)

Aki a program második részében specializálódik, a garantált bérminimumot kapja, amely jelenleg bruttó 219.000, – Ft (nettó: 145.635,- Ft) – ha ez másik városban van, természetesen laktanyai elhelyezést is kap

Ruházati ellátás, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés, a katonáknak járó vásárlási kedvezmények, valamint szükség esetén szociális támogatás is jár a résztvevőknek.

Részletes jelentkezési információk itt találhatóak word formátumban.

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.