Népszavazás 2016. október 2.

Magyarország törvényhozása és kormánya már eddig is eredményes intézkedéseket tett, hogy megóvja az ország lakóit a tömeges migráció és a terrorizmus veszélyeitől. Az intézkedés sorozat következő lépése az október 2-ára kiírt népszavazás a kényszerbetelepítés ellen.
A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel. Azt, hogy hány bevándorlót telepítenének be, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a családegyesítéseket is figyelembe véve mindez sok ezer bevándorló Magyarországra telepítését is jelentheti. A népszavazás fő üzenete: csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. A népszavazás nem a pártokról, és nem belpolitikai küzdelmeinkről szól. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.
A brüsszeli kvótacsomag jelentős gazdasági, kulturális és biztonsági kockázattal jár. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk. Most Magyarország jövője a tét, ezért a kormány minden állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel!
A népszavazás nemzeti ügy, ebben a kérdésben nincs jobb- vagy baloldal, csak magyar emberek és magyar jövő van, nincs pártügy, csak pártok felett álló nemzeti ügy. A népszavazás célja Magyarország megvédése.
A népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a választópolgárok több mint fele részt vesz. Nyugat-Európa több országában már most is a félelem az úr, nálunk biztonság van, ha azt akarjuk, hogy így maradjon, akkor erről nyilatkoznunk kell.
Arra kérek minden zákányszéki választópolgárt, hogy vegyen részt a szavazáson és szavazzon lelkiismerete szerint.

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését?”

A válasz :

NEM

Matuszka Antal
polgármester

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.