Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

A  2010-es önkormányzati választások során a polgármesteri program ismertetésekor ígéretet tettem egy tanácsadó testület létrehozására, mely testület független, kívülálló szervezetként segítené a képviselő-testület és a polgármester munkáját. Tettem ezt azért, hogy több személyt vonjak be abba a munkába, melynek célja Zákányszék fejlődésének elősegítése, az élhetőbb település megteremtése.

 A testület 2011. július 20-án megalakult "CÍVIS" Független Tanácsadó Testület elnevezéssel. Megalkotta Működési Szabályzatát és minden hónap harmadik szerdáján tartja üléseit.

(A Működési Szabályzat  teljes terjedelmében itt olvasható.)
A Testület tagjai közismert emberek, akik kinyilvánították e cél iránti elkötelezettségüket, önkéntes tenni akarásukat. Tevékenykedésük során munkaalapú keresztény értékrendet képviselnek. A Testület tagjai javadalmazást nem kapnak munkájukért.


A Tanácsadó testület megalakult, tagjai a következők:
- Dr. Mester Lajos háziorvos
- Kuklis Nikoletta vidékfejlesztési menedzser
- Gregus János őstermelő
- Kerekes Pál egyéni vállalkozó
- Tanács Klára nyugdíjas köztisztviselő
- Hegyesi József egyéni vállalkozó
- Dobó László egyházközség világi elnöke
- Börcsök Zoltán informatikus


Kilencedikként fog még a munkában részt venni a Zákányszéki Gazdálkodók Vállalkozók Egyesületének elnöke, akit október végén fognak megválasztani az egyesület tagjai.
A tanácsadó testület a községet érintő stratégiai kérdéseket vitat meg, bizonyos kérdésekben iránymutatást dolgoz ki, szóbeli véleményt ad és szakmai tanáccsal segíti a munkámat, nagy segítséget nyújtva az önkormányzati feladatok ellátásában. Ezek az iránymutatások nem kötelező érvényűek, azonban a végleges önkormányzati képviselő-testületi döntést megkönnyítik.
Úgy gondolom, nem könnyű eligazodni és a helyes utat megtalálni a gyorsan változó és megújuló törvények, rendeletek között és nem egyszerű a folyamatos szűkítések, szigorítások mellett biztosítani a település életben maradását és fejlődését.
Mindenki értesülhet a sarkalatos törvények megalkotásáról, az oktatási és az önkormányzati törvények meghozataláról. Nehéz időszak előtt állnak az önkormányzatok, hiszen a fennmaradás a tét.
Az önkormányzat elkezdte a következő év költségvetésének, fejlesztési tervének előkészítését, melyből szervesen kiveszi a részét a Független tanácsadó Testület is. Minderről részletesen a közmeghallgatás keretében fogok tájékoztatást adni.


Matuszka Antal
polgármester

 

 
Banner