Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 


Ifjúsági Önkormányzati választások lesznek településünkön, március elején!

Időpont: 2012. március 2. (péntek) 13.00-tól – 18.00-ig

Helyszín: Zákányszéki Teleház (Zákányszék, Dózsa Gy. u. 45.)

A választási alapokmány szerint választópolgár minden olyan zákányszéki, bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár, aki a szavazás napján már betöltötte a 13., de még nem töltötte be a 25. életévét. A részletekről postai úton is értesítést kapnak az érintett fiatalok.

Az ifjúsági önkormányzat testülete 1 polgármesterből és 4 képviselőből áll össze. A decemberi Kis Újságban megjelent felhívásra – melyet közösségi portálokon is közzé tettünk – 2 polgármesterjelölt és 6 képviselőjelölt adta le jelentkezését határidőn belül.

Ifjúsági polgármesterjelöltek:

- Boldog Anna Fanni

- Szabó Péter Gábor

Ifjúsági képviselőjelöltek:

-          Daka Bettina Alexandra

-          Makra Márta

-          Hajdu Csilla

-          Tanács Gábor

-          Tanács Imola

-          Vass Viktor

Éljetek jogaitokkal, adjátok le szavazataitokat a számotokra szimpatikus jelöltekre! Találkozunk 2012. március 2-án délután a teleházban!


Tanács Gábor

ifjúsági referens


A következőkben közzétesszük a jelöltek bemutatkozásait, programjait változtatás, korrektúra nélkül: 



Ifjúsági polgármesterjelöltek

 


Boldog Anna
Fanni vagyok, a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium 11. osztály tanulója. Szeretnék indulni az ifjúsági polgármester választáson. Eddig a Kamaszparlament lelkes tagjaként vettem részt számos rendezvényen és XVII. zákányszéki falunapon láthatták a bemutatkozó táncunkat, amiről pozitív visszajelzéseket kaptunk. 
Célom, hogy a zákányszéki fiatalokat közelebb hozzam egymáshoz több színes program keretén belül, ami magában foglal többek között különféle sportrendezvényeket, játékos programokat és bulikat. Szeretnék megvalósítani egy kézilabda kupát, 2012 február 25-én, ami több korosztályt is megmozgatna. Fontosnak tartom a hagyományok megismertetését, és megőrzését. Terveim között szerepel kiépíteni egy szorosabb kapcsolatot a Homokhátság fiataljai között, mert fontos az egy térségen belüli összetartás.  Szeretném elérni, hogy a zákányszéki fiatalok európai fiatalokkal ismerkedhessenek ifjúsági csereprogram keretében.

Nyitott vagyok az elképzeléseitekre. Várom az ötleteiteket, mind az ifjúsági képviselőtestület munkájával, mind a programokkal kapcsolatban. A véleményeiteket kérdőíven összegyűjtjük, és javaslataitokat a következő évben megpróbáljuk megvalósítani. Amennyiben megtiszteltek bizalmatokkal nyitott, közvetlen, közös munkát szeretnék végezni.
 

 

Boldog Anna Fanni

Ifjúsági polgármester jelölt

----------------------


Szabó Péter Gábor vagyok. 18 éves, a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Széchenyi István Tagintézményének Környezet-és vízgazdálkodás szakos, 12-es tanulója. 2000-től 2008-ig a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója voltam. 5 éve a Zákányszéki Zabosfa táncegyüttesben táncolok. Már 3 éve részt veszek az ifjúsági önkormányzat munkájában, ennek köszönhetően már volt részem közösségi programszervezésekben. Most polgármesterként szeretném jelöltetni magam, hogy ezek után még nagyobb részben vegyem ki a munkát a bulik és különféle rendezvények, programok megrendezésében. Szeretném folytatni azokat a programokat, melyekből már hagyomány vált, mindezek mellett szeretnék új programokat és a fiataloknak pedig több bulizási lehetőséget biztosítani. A fő célom, hogy a térségben pozitív képet alkosson magáról a Zákányszéki Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat, hogy továbbra is segítő kezekre találjon minden fiatal, és hogy a fiatalokat közelebb tudjuk hozni egymáshoz, hiszen mi vagyunk a jövő generáció és egységben az erő.Együtt, egymásért, a közösségért!










Ifjúsági képviselőjelöltek


 

Daka Bettina Alexandra vagyok, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 10.osztályos tanulója. Eddig a Kamaszparlament tagjaként volt rá lehetőségem képességeim kibontakoztatására és úgy gondolom megfelelő lenne ennek kiteljesítésére is a képviselői poszt. Fontosnak tartom a zákányszéki fiatalok összetartását és azt, hogy felhívjam figyelmüket a közösségi életben való részvétel fontosságára. Hisz mindenki szeret olyan közösségben élni ahol számíthat embertársára és azokkal a programokkal amelyek szervezésre kerülnének, megfelelő alapot biztosítanánk ezen kapcsolatok kiépítésére.


 

Célom, hogy rávezessem az embereket hogy hogyan legyenek Ők is a társadalom részesei és hogyan válhatnának annak javára. Több példa is mutatja, hogy egy-egy ilyen program mennyivel közelebb tudja hozni az embereket egymáshoz. Legyen itt szó bulikról, sporttevékenységekről, találkozókról. Egy közös filmezés vagy egy hangulatos nyári tábortűz is terveim között szerepel. Fontos még kistérségünk ifjúsági csoportjaival kapcsolatba kerülni, programokat szervezni is. Tehát idővel, odaadással és támogatással kitudnánk alakítani ifjúságunk közös jövőjét! 

----------------------

 

Makra Márta vagyok, 17 éves zákányszéki lakos, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója. Most képviselőjelöltként  szeretnék bemutatkozni.

 

Általános iskolában ismerkedtem meg azzal, hogy mit is jelent ZIÖsnek lenni.  Megtudtam, hogy nekik köszönhetjük a tavaszcsalógatókat, a szüreti mulatságokat, a gyereknapi összejöveteleket és a felsorolás még nem fejeződött be.

 

 Rögtön elkezdtünk mi is ötletelni, és ez még a mai napig is tart. Vonz a szervezés, a problémák megoldása. Bevallom, amikor egy-egy programsorozat befejeződik, én csak a szervezők arcát figyelem. Ők a zákányszékiekeket nézik, s lassan eltűnik arcukról a korábbi feszültség, az aggodalom és boldogan mosolyognak, örülnek, hogy egy jólsikerült napot hoztak össze.  Szeretném én is átélni ezt az élményt, folytatni elődjeink munkáját, tovább vinni a hagyományaikat és talán új szokásokat is léthozni, a zákányszékiekeket közelebb hozni egymáshoz, és a közösséget még erősebbé tenni.  A terveink készek, már csak a megvalósításra várnak.

----------------------

 

Hajdu Csilla vagyok, ifjúsági képviselőként szeretnék részt venni az önkormányzat munkájában. A szegedi Kőrösy József szakközépiskola 11. osztályába járok.

A kamaszparlament tagjaként megismerhettem a rendezvények szervezésének menetét, számos programon vehettem részt. A XVII. zákányszéki falunapon láthattátok a bemutatkozó előadásunkat.

Az utóbbi időben többféle gondolat megfogalmazódott bennem. Szeretném sport rendezvényekkel, bulikkal színesebbé tenni a fiatalok szabadidejét. A diákönkormányzat munkájára azért van szükség, hogy a programok révén jobban megismerjük egymást, egy igazi kisközösségé váljunk, ahol tudunk egymás ügyes-bajos problémáin is segíteni. Számomra fontos, hogy Zákányszék különböző korosztálya jól érezze magát, hiszen a közösségi élet nagyon fontos.

 Remélem, hogy bizalommal fogtok hozzám fordulni ötleteitekkel, javaslataitokkal segítitek munkánkat.

----------------------

 

Tanács Gábor vagyok. Gépjármű-technikusként végeztem a Csonka János Műszaki Szakközépiskolában.

Az utóbbi időben jó pár jó bulit sikerült összehoznunk, közös elhatározásból. 

Nagyon jó volt az, hogy összefogtunk, és mindenki megtette a tőle telhetőt azért, hogy szép emlékként maradjanak meg bennünk mindezek. 

Azért szeretnék Ifjúsági képviselő lenni, mert a ZIÖ keretein belül, könnyebb lenne ifjúsági programokat szervezni.

Én továbbra is szeretném ha lennének változatos programok, vállalkozó szellemű, találékony fiatalok, akik összetartanak és fejlődnek.

Nekem az a véleményem, ha szalonna sütögetés van a kiskertben, – ha falunap, az a legfontosabb hogy kimozduljunk az emberek közé. Sokszor igazából pénz sem feltétel ahhoz hogy jól érezzük magunkat.

 

A következő amit szeretnék megvalósítani, az egy tóparti tanya buli, tábortűzzel, röplabda pályával. Vihetnénk ki csocsót, ping pongot is vagy bármi olyan játékot, amelyben egyszerre többen is részt tudunk venni - fiúk lányok egyaránt.

Szülők retro buliján is gondolkoztam.

Mellesleg saját elképzeléseimen kívül meghallgatnám bárkinek az ötletét, véleményét - megközelíthető vagyok.

Pl.: Van kettő, üveges Garlando csocsó asztalom, melyeket szívesen hozzá adnám, ingyen és bérmentve, bármelyik helyi rendezvényhez ahol, van rá igény és megbecsülés.

Hiszem azt, hogy minél igényesebb zene, minél több olyan játéklehetőség, melyet egyszerre többen is lehet játszani, közös élmények közelebb hozhatnak minket egymáshoz.

Tegyük jobb hellyé Zákányszéket!

----------------------

 

Tanács Imola vagyok, a Deák Ferenc Gimnázium 11. b osztály tanulója és ifjúsági képviselőnek szeretném jelöltetni magam. A Kamaszparlament tagjaként vettem részt eddig a zákányszéki ifjúsági életben és az itt szerzett tapasztalataim, élményeim miatt érzem magam alkalmasnak erre a pozícióra. 
Fontosnak tartom, hogy a zákányszéken élő fiatalokat közelebb hozzuk egymáshoz, ezt változatos programokon keresztül szeretném elérni: sportos, bulis események által.


Az elmúlt években sikert arató Tavaszcsalogató mellett szeretném ha megrendezésre kerülne egy újabb, Majálisi rendezvény, melyen ismét lehetőség nyílna a fiatalok összekovácsolására. Továbbá meg szeretném valósítani a Kamaszparlament egy korábbi tervét, miszerint ismét tartanánk a Művelődési Házban filmes esteket.
Terveim, ötleteim megvalósításával remélem hogy még színesebbé, gazdagabbá tehetem a zákányszéki ifjúság mindennapjait. 

----------------------

 

Sziasztok!

Vass Viktor vagyok, 24 éves egyéni vállalkozó. a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója voltam. Majd a Pusztamérgesi Középiskola és Kollégium, a Bedő Albert Középiskola Erdészeti Szakiskola és Kollégium Tagintézményében érettségiztem 2006-ban, vendéglátás, turizmus szakirányban. Azért szeretnék a leendő zákányszéki ifjúsági önkormányzat tagja lenni a jövőben, mert számomra fontos, hogy az ifjúságot egy kicsit jobban összefogjuk. Ehhez több nyílt program kellene.

Fontosnak tartom, hogy a zákányszéki ifjúsági önkormányzaton keresztül, megfelelő kommunikációval, talán megtalálhatjuk a megfelelő anyagi forrásokat a közösség ápolásához. Szeretném, ha jövőben, nyílt fórumokat, ifjúsági találkozókat tartanánk, hogy mindenki egyenlően hozzászólhasson a közösségi élethez, hiszen a közösség mindenkié, a közös tényállás pedig a jövő felé visz, a jövő pedig a fiataloké. Így én azt mondom, fogjunk össze, alkossunk egy jó közösséget.

 

Őszinte, egyenes, nyílt párbeszéd minden fiatallal. 

www.zakanyszek.hu

 
Banner