Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 

Ásotthalmon így köszöntötték a hölgyeket...


Az ásotthalmi Petőfi Sándor Művelődési Házban 2012. március 8-án Nőnapi ünnepségre invitálták a hölgyeket.  Az ünnepség keretében került sor a „Gyöngy csodák” című kiállítás megnyitására is. A Homokháti Kistérség területéről érkező kiállítók különböző technikákkal készített ékszereket, virágokat, gyöngyfákat mutattak be. Zákányszéket Paraginé Tóth Edina képviselte.

   

Az ásotthalmi Petőfi Sándor Művelődési Házban 2012. március 8-án Nőnapi ünnepségre invitálták a hölgyeket. A zsúfolásig megtelt nagyteremben kötetlen beszélgetés moraja hallatszott a délután 4 órai kezdés előtt. Az ünnepséget Kovács-Tanács Istvánné, a művelődési ház igazgatója nyitotta meg, majd Petró Ferenc polgármester üdvözölte és méltatta a hölgyeket. A köszöntő szavak mellé ajándék is járt, a férfiak egy-egy cserepes virággal kedveskedtek a jelenlévőknek.

És ezzel még nem ért véget a meglepetés. A szervezők kulturális műsorból is kötöttek egy csokorravalót a lányok és asszonyok szórakoztatására. Társastánc bemutató, hangszeres zene és egy helyi zenekar  gondoskodott a kikapcsolódásról, és lendítette tapsra a kezeket.

Az ünnepség keretében került sor a „Gyöngy csodák” című kiállítás megnyitására is. A Homokháti Kistérség területéről érkező kiállítók különböző technikákkal készített ékszereket, virágokat, gyöngyfákat mutattak be. A kiállítók: Kisfaludiné Farkas Zsuzsanna (Pusztamérges), Kovács Csilla (Mórahalom), Kovács Lászlóné (Mórahalom), Meszesné Volkovics Szilvia (Üllés), Paraginé Tóth Edina (Zákányszék), Fődi Anna (Ásotthalom), Farkasné Németh Ibolya (Ásotthalom), Papp Levente (Ásotthalom). A kiállítás április 6-ig tekinthető meg a művelődési házban.

A rendezvény lezárásaként kalács és pogácsa került az asztalokra, így a beszélgetés falatozás közben folytatódott tovább. Ásotthalmon mindent elkövettek azért, hogy a hölgyek az ünneplésükre kikiáltott napon maguk mögött hagyják a munka fárasztó terhét, és egy kicsit ők legyenek a középpontban, rájuk figyeljenek, róluk gondoskodjanak. A kulturális életettől pezsgő településen a szervezők bíznak abban, hogy egy szép hagyományt sikerül teremteniük ezzel a kezdeményezéssel.


Képek:

              - Zákányszék Község facebook oldalán

                  -Petőfi Sándor Művelődési Ház (Ásotthalom) facebook oldalán


Videóösszeállítás Paraginé Tóth Edina munkáiból



 

ZakaHom-e

 
Banner