Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 

 

 

CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

 

 

 

 

 

Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság

 

Szeged I. számú Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal

 

 

 

Ügyiratszám: VI-I-007/885-14/2012                                               Tárgy: ebzárlat és legeltetési tilalom

 

Ügyintéző: dr. Tihanyi                                                          Hiv.sz: -

 

Tel: 62/425-427                                                                    Melléklet: -

 

Zákányszék Község Önkormányzata

 

6787 Zákányszék, Lengyel tér 7.

 

 

 

Tisztelt Címzett!

 

A Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Szeged I. Kerületi főállatorvosa mint elsőfokú hatóság meghoztam az alábbi

 

HATÁROZAT-ot

 

Zákányszék község közigazgatási területére 212. április 16-tól -április 29-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

 

Az ebzárlat tartalma alatt:

 

-       tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

 

-       a kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni

 

-       a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát és macskát- és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével- szabad kivinni

 

-       az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a 2. és 3. pontban foglalt korlátozás alól.

 

-       Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá helyezni az ebzárlat időtartamára

 

-       a vadászterületeken kóborló, nem befogható ebek leölése a vadászatra jogosult feladata

 

A legeltetési tilalom alatt a legelőre állat nem hajtható.

 

Jelen határozat ellen, annak közlésétől számított 15 napon belül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság megyei igazgató főállatorvosának címzett, de hatóságomhoz ( Szeged, I. kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal, 6722 Szeged, Bécsi krt.5.) 2 példányban benyújtott fellebbezésnek van helye. A fellebbezés illetéke 5.000 Ft. A határozat a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó. A fellebbezés elektronikus benyújtására nincs lehetőség.

 

 

 

 

 

INDOKLÁS

 

A rendelkező részben foglaltak szerint határoztam, mert a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága a megye területén, 2012. április 16. és április 20. között, elrendelte a rókák veszettség elleni repülőgépes csalétkes immunizálását. A záró dátum az időjárás függvénye. A csalétkek felszedésének elkerülése érdekében a kiszórás kezdetét  követően 2 hétig ebzárlatot és legeltetési tilalmat kell tartani.

 

Határozatomat az „Élelmiszer-láncról és Hatósági Felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Törvény” 51§ 3. c, pontjában biztosított hatáskörömben eljárva, valamint a „ Veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló” 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet (továbbiakban Vr.) alapján hoztam:

 

-       „ a rókák veszettségének megelőzése” a Vr. 8 § 1. pontja

 

-       „ az ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése” a Vr. 8 § 5. pontja

 

-       „ az ebzárlat és legeltetési tilalom ideje” a Vr. 8 § 6. pontja

 

-       „az ebzárlat szabályairól” a Vr.12. § (2), (3), (5) pontja

 

-       „a vadászterületen kóborló be nem fogható ebekről a rendelkezés” a Vr. 11§ 1.b, és 11§ 2. pontjai szerint értelmezendők

 

-       „ a legeltetési tilalom” alapja a 41/1997 (V.28) FM rendelet az Állategészségügyi Szabályzat kiadásairól 12. §. (2) pontjában írt szabályozás

 

-       „a legeltetési tilalom elrendelése” a  Vr. 8. § 5. pontja

 

-       a” legeltetési tilalom ideje” a Vr. 8 § 6. pontja

 

A határozat fellebbezésére tekintet nélkül történő végrehajtásáról a Ket.” 2004. évi CXL Tv. 101 § 3. c, pontja szerint döntöttem.

 

Illetékességemet a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII.27.) Kormány rendelete 3. § (2) és (4) bekezdése adja meg.

 

A jogorvoslat lehetőségét a Ket. 98. § (1) és 99. § (1) bekezdése lapján biztosítottam a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII. 27.) Kormány rendelete 4. § (2) bekezdése szerint.

 

A fellebbezés eljárási illetékéről szóló tájékoztatás az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (2) bekezdésének és a 73. § (1) és (7) bekezdésének megfelelően történt.

 

Szeged, 2012. 04.13.

 

Tisztelettel:                                        Dr. Tihanyi Zala

 

                                                                                              kerületi főállatorvos

 

 




 
Banner