Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 Tisztelt Zákányszéki Lakosok!

   

Tájékoztatásul közöljük, hogy Csongrád megye teljes területén fekvő erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított 200 méteren belüli területre, átmeneti időre 2012. június 22-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A tilalom visszavonásig tart.

 

 

 

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban is, tilos a parlag és gazégetés.

 A közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók által eldobott égő cigaretta csikk fokozott tűzveszéllyel jár, mivel a kiszáradt árokparton, illetve vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.       

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy aki a tűzgyújtási tilalmat megszegi és azzal tüzet idéz elő, illetve ha az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges, úgy a 259/2011. (XII. 7.) Kormányrendelet 1. melléklet 1. és 2. pontja alapján tűzvédelmi bírságolási eljárás kezdeményezését vonja maga után.

 A tűzvédelmi bírság összegét az alábbi táblázat mutatja tájékoztató jelleggel:

 

Tűzvédelmi szabálytalanság

Tűzvédelmi bírság

legk. mértéke /Ft/

Tűzvédelmi bírság

legn. mértéke /Ft/

Tűzvédelmi előírás megszegése, ha az tüzet idézett elő

100.000

1.000.000

Tűzvédelmi előírás megszegése, ha az tüzet idézett elő és az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges

200.000

3.000.000

 

 Magyarországon, a kora tavaszi rét és tarlóégetések után a következő fokozottan erdőtűzveszélyes időszak a nyári hónapokra esik, amikor a hosszabb csapadékmentes, forró időjárási viszonyok következtében az erdei avar és tűlevélréteg teljesen kiszárad. Ezek az erdőtüzek elsősorban eldobott cigarettacsikkek és a tűzgyújtási tilalom ellenére meggyújtott tábortüzek, nyári gazégetés következtében keletkeznek, elsősorban erdei és fekete fenyves állományokban, valamint idősebb lombos fák között.

 

A Magyarországi erdőtüzek 99 százaléka(!) emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt keletkezik. A klímaváltozás következtében, a korábbinál forróbb nyarakon nem a tüzek száma nőhet meg jelentősen, hanem a terjedési sebessége és intenzitása. Így esetenként jóval nehezebb őket eloltani, és jóval nagyobb területet érinthetnek, mint korábban.

 

A tilalomra az érintett megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok tettek javaslatot az elmúlt időszakban kialakult fokozott tűzveszély miatt. A tilalom Budapest és 6 megye területére vonatkozik, ezek a következők: Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Fejér, Csongrád, Bács-Kiskun megyék.

 

                                                                                           Vass László tű. őrnagy

                                                                      Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága

     Mórahalmi Katasztrófavédelmi Irodájának  vezetője

 

 
Banner