Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

Testület a munkaterv szerinti 2012. június 28-i  ülésének fő napirendjei között az önkormányzat feladatellátási területeiről, az egészségügyi ellátás területéről I. számú Háziorvosi Körzet dr. Mester Lajos, a II. számú Háziorvosi Körzet Dr. Sebestyén Balázs, Fogorvosi Körzet dr. Rózsavári Katalin, továbbá az oktatás területéről Zákányszéki Manókert Óvoda és Bölcsőde, Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a  Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta meg.

A Képviselő-testület az oktatási intézmények értékelését a beszámolóik alapján elvégezte, az intézményekben folyó munkát jónak értékeli. A beszámolóban meghatározott intézkedési terveket megismerte, azok összhangban vannak a fenntartó elvárásaival.

A Képviselő-testület köszönetét fejezi ki a beszámolókban érintett területek dolgozóinak a településen végzett oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi tevékenységéért.  

Az előterjesztések között döntött az Önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetési rendeletét módosította. A jegyző úr előterjesztésében a Megyei Államkincstár megkeresésének megfelelően módosította a Zákányszéki Általános Iskola Alapító Okiratát.

Határozatot fogadott el a képviselő-testület a Homokháti Kistérség Közoktatási Intézkedési Terv felülvizsgálatára vonatkozóan.

Víziközmű  Gazdasági Társaság létrehozásáról  a víziközmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. Törvénynek való megfelelés érdekében felhatalmazta Matuszka Antal polgármestert az Ivóvízellátás és szennyvízgyűjtés-, tisztítás-, elhelyezés szolgáltatásra a Térségi Vízmű Korlátolt Felelősségű Társasággal Üzemeltetési Szerződés aláírására, majd a Dél  Duna–Tisza menti Önkormányzati Közmű Üzemeltető szolgáltató Holding Korlátolt Felelősségű Társasággal Bérleti-Üzemeltetési Szerződés aláírására.

A képviselő-testület döntött az Önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi II. ütemű támogatásra vonatkozó igény benyújtásáról – az I. ütemben 5 585 000 Ft támogatást állapított meg a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium -  ugyanekkor döntött a folyószámla hitelszerződés meghosszabbításáról.

A jelenleg hatályos Helyi Építési Szabályzatot az önkormányzat  a 11/2001.(V.15.) számú rendeletében állapította meg. Az új Településszerkezeti terv  készítésével együtt a településünk új Helyi Építési Szabályzatát hagyta jóvá a testület.

Az előterjesztések között a következő napirendben az Óvoda  vezetőjének kérelmét tárgyalták, a  költségvetés zárolt összegéből karbantartási, felújítási munkálatok költségének engedélyezését kérte az intézményvezető asszony. Ebből az összegből  az óvoda hátsó udvari kerítést, udvari járda akadálymentesítését, konyhai bejáró akadálymentesítését, utca felőli kerítés javítását, bölcsődei bejárat lépcsőkorlát javítását, bölcsőde udvari árnyékoló készítését, tisztasági és az udvari játékok festését szeretné megvalósítani. A testület a legszükségesebb munkálatokra az anyagi forrást biztosítja. Az utolsó előterjesztésben a testület úgy döntött, hogy nem kívánja értékesíteni a Zákányszék, Tanya 883. számú ingatlant.

Matuszka Antal polgármester tájékoztatta a testületet a Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat további működéséről. Elmondta, hogy a küldöttgyűlés az érdekeltségi hozzájárulás összegét 800 forintban határozta meg.

A polgármester zárt ülést rendelt el. A képviselő-testület zárt ülés keretében tárgyalta a  helyi kitüntető címek, díjak adományozásáról szóló előterjesztést. A díjak átadása a Zákányszéki falunapon, augusztus 18-án történik.

A Képviselő-testület soron következő rendes testületi ülése a munkaterv szerint 2012. szeptember  27. napján 14 órai kezdettel kerül megtartásra a Polgármesteri Hivatal nagytermében.

Az ülés fő napirendje:

      -a közbiztonság helyzetéről beszámoló,

      - az önkormányzat  I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámoló

A testületi ülés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

                                                                                                          Kiss Zoltánné

                                                                                                          jegyzőkönyvvezető

 
Banner