Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

Junior Prima Díjat kapott a Tárkány Művek, melyet immár hatodik éve osztanak ki a magyar népművészet és közművelődés iránt elkötelezett, 30 év alatti fiataloknak.

 

A Prima Primissima Alapítvány célja a művészeti és kulturális értékek átadása, ezzel együtt pedig az új generáció támogatása. A Prima Primissima Díj mellett 2007 óta meghirdetik a Junior Prima Díjat is, ahol minden évben számos fiatal tehetséget jelölnek a magyar oktatás és köznevelés, népművészet és közművelődés, sajtó, színház- és filmművészet, tudomány, zeneművészet, építészet és sport területéről. A díjakat 2012. szeptember 28-án este, ünnepélyes keretek között adták át az ifjú tehetségeknek.   Az idei díjazottak között található a Tárkány Művek is népművészet és közművelődés kategóriában! 

 

 Az együttes weboldala, további képekkel információkkal ide kattintva érhető el

   

A zenekar 2010 májusában jelentette meg első lemezét "Arcomba az arcod vésted" címmel, és gyorsan a hazai közönség kedvenc produkciói közé került. A Tárkány Művek egy új kortárs zenei nyelv megteremtésére törekszik, amely a magyar népzenei és a nemzetközi improvizatív zenei hagyományokon alapszik. A Tárkány Művek, ez a fiatal dzsessz- és népzenészek alkotta lelkes csapat egy magyar szuvenír, egy törékeny és különleges kincs, mely élőben ugyanolyan különleges zenei élményt nyújt, mint lemezen.

 A Tárkány Művek tagja a zákányszéki születésű Papp Endre is, aki kisiskolásként került kapcsolatba a népzenével, majd brácsázni kezdett tanulni. 2000-től a Rozsdamaró zenekarral sok közös zenei élményt szerzett. 2004-től saját zenekarával, a Fondorral muzsikál. Gyakori vendég más zenekarokban is. A MÉTA népzenei táborban brácsát oktat. 2009-ben megkapta a Népművészet Ifjú Mestere díjat. 2011-től az Ifjú Szívek Táncszínház zenésze. A Zákányszéki Életképek 2011. Tavaszi számában közöltünk egy riportot az ifjú tehetséggel, akinek sikereit példaként állítottuk a helyi fiatalok elé.  A cikk itt olvasható. 

Gratulálunk a nívós szakmai elismeréshez! Büszkék vagyunk Endrére, akinek a népzene iránti szeretete, tisztelete párosult szorgalmával és kitartásával, aminek az elmúlt évek beérlelték a gyümölcsét.

 

Paraginé Tóth Edina

 

 

 

                                                                                                               

 

 

 

 

 
Banner