Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

1956-os forradalom évfordulóját minden évben megünnepli a világ Magyarországgal együtt. Ennek a forradalomnak is köszönhetjük, hogy Magyarországra jó szemmel tekintenek mindenütt. Október 23-án biztosak lehetünk benne, hogy külföldön is mindenütt bekerülnek a tudósítások hírei közé 56 csodálatos képei. A budapesti harcok, a szovjet tankokkal küzdő szabadságharcosok hősiessége, amelyet a forradalomról szóló megmaradt tudósítások, filmek, fotók megőriztek, máig tartó megbecsülést szerzett nekünk.

 

Minden év október 23-án, a világon minden nép átélheti saját akkori lelkesedését és ünnepelheti akkori nagylelkűségét és áldozatkészségét, hiszen a Föld számos országában a menekülő magyarok tízezrei találhattak akkor új hazát. Ma tudjuk, hogy a kommunista világrendszer ezt a megrázkódtatást már sosem tudta kiheverni. A magyar forradalom hatására a nyugati országok politikusai gondolkodói leszámoltak a Szovjetunióhoz és a kommunizmushoz fűződő illúzióikkal. Ennél sokkal többet mi magyarok ekkor igazán nem tehettünk. A szabad világ azóta is tartozik nekünk ennek a meghálálásával.

 

 1956 története sem érthető meg az ember, az egyéni sorsok, a személyes döntések, sorsfordító elhatározások nélkül. Azok nélkül a diákok nélkül, akik a követeléseiket pontokba szedték, elsőként vonultak az utcákra, és az első sortüzek áldozatául estek. Azok nélkül a fiatalasszonyok nélkül, akik ételt osztottak, majd maguk is fegyverrel szálltak szembe a túlerővel, halálra ítélték őket, és a börtönben töltött másfél évtized alatt váltak felnőtté.

És azok nélkül a munkások nélkül, akik az igazság eszméjéért fogtak fegyvert és áldozták életüket.  Az anyagi érdek hajszolásának, az önzésnek és a hatalomvágynak nincsenek vértanúi, mártírokat csak eszmék, értékek és közösségek teremtenek.

 (a képek a zákányszéki általános iskolások ünnepi műsorán készültek)

 

1956-ban az igazság képes volt erőt venni az apátián, és képes volt túlmutatni az emberi életen is. Az emberi lélek ereje emelte a nemzetet a realitások kiábrándító, tétlenségre kárhoztató sivár világa fölé, és törte át a diktatúra vasbeton falait. A lélek ereje söpörte el egy csapásra a kommunizmus hazugságokra épített világát.

 

 

Tisztelt Zákányszékiek!

Emlékezzünk ezen a  napon az 1956-os forradalom hőseire, mártírjaira, tisztelegjünk hősi cselekedeteik előtt.

 

Dr. Faragó Csaba

jegyző

 

 

 
Banner