Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

A mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtárban a régi könyvek versenyét még augusztusban hirdettük meg. Nem várt érdeklõdést tapasztaltunk, még a Délmagyarországban is jelent meg néhány alkalommal cikk a versenyrõl. Közel 20 olvasónk hozott be a kiállításra könyveket. A kb. 200 könyv között a legtöbb vallásos jellegû volt, de sok érdekes és szép régi szakácskönyvet is kaptunk. Emellett a politikai témájú, és a szépirodalmi mûvek is szép számmal megjelentek. Volt izlandi kiadású könyvünk, német nyelvû bibliánk, 1957-es kiadású kiadványunk 56-ról.

Érdekesek voltak még a régi szakkönyvek is, pl. villamossággal, autószereléssel foglalkozó könyvek az 1920-as évekbõl. A régi könyveket bemutató kiállítás a "Gyöngy-csodák" c. vándorkiállítással október közepén egy hétig tartott nyitva a látogatók elõtt.
A legtöbb könyvet Fleisz Zoltán zákányszéki lakos hozta be, közel 150 kötetet. Mindegyik szívének kedves emlék, a legidõsebb, azaz a nyertes könyv is az õ tulajdonában van: egy 1805-ös kiadású családi biblia. A biblia érdekessége, hogy kézzel vezetett családfát is tartalmaz. Az értékes könyvet egy e célra készíttetett, családi címerrel ellátott faládikóban tartják. A könyv oly becses a családban, hogy minden évben más és más testvér vigyáz rá. Fleisz úr a kiállítás kedvéért hozta el Budapesten élõ nõvérétõl, hogy önzetlenül megmutathassa a fennmaradt értéket. Jutalmul örökös könyvtári tagságot tudtunk számára adni köszönetünk mellett.
Fleisz Zoltánnal egy hosszabb interjút készített a Homokhát Tv, amelyet teljes egészében megtekinthetnek a www.zakanyszek.hu oldalon.

 

Kispál Aranka

 

 
Banner