Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 

Mit is jelent a karácsony, hogyan készülünk rá és mit várunk tõle? Mindenki más választ ad egy ilyen kérdésre. Megállapítjuk, hogy megint eltelt egy év? Szomorúan vagy vidáman gondolunk a szeretet ünnepére? A válaszokban ott vannak a kulcsszavak: szeretet, család, béke. Van-e nagyobb öröm, mint amikor együtt van a család, amikor a gyertya elmúlást jelentõ lángja reményt ad, van értelme, volt értelme a munkának.

Szeretettel nézünk gyermekeinkre és tisztelettel szüleinkre, a legvadabb ember is megszelídül, lehet csak egy napra, de mégis.
Mi zákányszékiek, egyszerû, földön járó emberek vagyunk. Sokat dolgozunk, keveset pihenünk, ez a mai világban nem mindig erény, de szüleink, nagyszüleink élete bizonyította, számunkra ez a járható út, tiszta tekintettel nézhetünk bármikor, bárki szemébe.
Szeretném, ha mindenki számára az ünnep gondtalan lehetne, sajnos nem így lesz, a gondokat nem tudjuk félretenni. Az önkormányzat szeretne segíteni, lehetõségeihez képest meg is tesz mindent, hogy a szeretet és biztonság minden háztartásba eljusson. Ehhez segítség kell, aki teheti, figyeljen és segítsen azokon, akiknek erre szüksége van, nem felelõtlenül, érdem szerint, nem szabad elfelejteni, "segíts magadon...".
Az elmúlt évek bizonyították, többre vagyunk képesek, mint bárki gondolná, soha senkit nem hagytunk egyedül, a bajban mindig segítõ kezet nyújtottunk, aki ezzel nem élt vissza, az most is számíthat a segítségre.


Az Adventi koszorú fenyõfonata üzenet, lehet élettelen faágak kévébe kötött kazla, de jelképezhet erõt, kézfogást, a bibliai béke jelét. A Zákányszéki Adventi koszorú üzenete a megfogalmazott három szó: család, szeretet, béke!
Fogadjuk ezt be valamennyi zákányszéki háztartásba, gondolatban tegyük a fa alá és mondjunk el egy csendes imát, hálát adva a Teremtõnek létünkért.
Szeretetteljes, békés Karácsonyi ünnepet kívánok minden zákányszéki családnak!


Matuszka Antal
polgármester

 
Banner