Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

Az Európai Bizottság 2012. december 25-ig adott haladékot Magyarországnak, hogy biztosítsa az ivóvizek európai uniós határérték alatti arzén tartalmát. E szerint a jelenlegi 50 mikrogramm/liter helyett 10 mikrogramm/literre kell csökkenteni az ivóvíz arzéntartalmát. Azokon a településeken, ahol ez nem történt meg, átmeneti megoldásként az országban sok helyen, így Csongrád megye veszélyeztetett településein is a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kidolgozott terv szerint valósul meg az egészséges ivóvíz biztosítása.

 

További képek facebook oldalunkon láthatóak.

 

A Magyar Honvédség, és ezen belül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a rendelkezésre álló katonai képességeivel hozzájárul az egészséges ivóvízzel nem rendelkező településeken élő lakosság ivóvízzel történő ellátásához. A katonai szervezetek addig segítik a lakosságot, amíg a fennálló problémára végleges megoldás születik.

 

Zákányszéken 2013. január 11-én 12-13 óra között került sor első alkalommal az arzénmentes ivóvíz kiosztására. Ezentúl minden második naptári napon élhetnek a helyiek a lehetőséggel.

 

Következő alkalom: 2013. január 13. (vasárnap) 12-13 óra, Lengyel tér

 

39 településen - köztük Zákányszéken is - közel 150.000 fő ellátását az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Kikülönített Szervezeti Elemek erői 22 darab 1 m3-es vízszállító utánfutóval és 7 db 8 m3-es vízszállító tehergépjárművel szállítják a vízkiosztó pontokra a jó minőségű ivóvizet. Zákányszékre Algyőről szállítják két naponta a tiszta ivóvizet. A vízszállító és csomagoló berendezések a felkészítés időszakában előírt tisztító és fertőtlenítő folyamatokon estek át. A helyszíneken a feltöltött vízszállító utánfutókból vett vízminta bevizsgálása megtörtént, és a szállításra alkalmas eszközök már rendelkeznek akkreditált és engedélyezett vízmintával. A feladat ellátásában csak a folyamatos bevizsgáláson megfelelő eredménnyel rendelkező technikai eszközök vesznek részt.

 

A feladat tervezett időtartama: 2013. január 1-től 2013. december 31-ig.

 

Paraginé Tóth Edina

 
Banner