Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

A kivitelezési munkálatok 2012. november 27-én elindultak mindkét településen.

Zákányszéken kiépítik a szennyvízcsatorna-hálózatot, Mórahalmon pedig egy korszerű szennyvíztisztítót építenek. A tervek szerint 2013. július 1-re már az új létesítmények próbaüzemelése indul, amely 6 hónap tesztelési időszakában felmerülő nehézségek kiküszöbölését követően 2014. január 2-ával befejeződik a létesítmény végleges műszaki átadása.

A Mórahalom-Zákányszék Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulása támogatást nyert a „Szennyvízelvezetés és tisztítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatásra” tárgyú pályázati felhívás keretében a „Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetéseés tisztítása” című projektjére.

A projekt nettó összköltsége 2.371.628.223,-Ft, melyből 1.922.738.830,-Ft támogatásban részesül a Mórahalom-Zákányszék Szennyvíztársulás. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásában az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

A „Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című beruházás kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzési eljárásban a nyertes kivitelező a DSZM Konzorcium. Konzorciumi tagok: DÉLÚT Kft és a Szeged Beton Kft, a vállalkozói szerződés megkötésére 2012. november 26-án került sor. A kivitelezési munkálatok 2012. november 27-én elindultak mindkét településen.

Zákányszéken kiépítik a szennyvízcsatorna-hálózatot, Mórahalmon pedig egy korszerű szennyvíztisztítót építenek. A tervek szerint 2013. július 1-re már az új létesítmények próbaüzemelése indul, amely 6 hónap tesztelési időszakában felmerülő nehézségek kiküszöbölését követően 2014. január 2-ával befejeződik a létesítmény végleges műszaki átadása.

A projekt keretében Mórahalmon:

  • Megépül egy új szennyvíztisztító telep, amely megfelel a tisztítási előírásoknak.

  • 1.794 méter szennyvízcsatorna rekonstrukció és 1.974 méter szennyvízcsatorna főgyűjtő rekonstrukció

  • 1 db végátemelő és 760 méter nyomóvezeték kapacitásbővítés.

 

Zákányszék községben:

  • 10.650 méter belterület gravitációs rendszerű szennyvízcsatorna

  • 6.857 méter szennyvízcsatorna bekötő vezeték

  • Mórahalom-Zákányszék közös mesterséges szennyvíztisztító telepig 9.668 méter szennyvíznyomó távvezeték

  • és egy Pneumatikus átemelő rendszer épül meg.

 

Az építés közel 2,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 1,3 milliárd forintot a csatornahálózat megépítésére és rekonstrukciójára, 80 millió forintot pedig a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére használunk fel.

Mórahalmon a szennyvíztisztító telep korszerűsítését, valamint Zákányszéket és Mórahalmot összekötő távvezetéket kezdik el építeni, miközben a település más részein is párhuzamosan elkezdődnek a munkák. Zákányszéken elsősorban a Vasút utca és a Kossuth utca sarkán található szociális szennyvízátemelő gépház építését kezdik el. Mórahalomhoz hasonlóan, Zákányszéken is párhuzamosan zajlanak a munkák, a kivitelező mind a két településen több csoporttal dolgozik egyszerre.

A lakosság folyamatosan tájékoztatást kap a településeken megjelenő helyi újságokból, illetve a kivitelező szórólapon értesíti - 1 héttel a munkák megkezdése előtt - az érintett utca lakóit.

További információkért kérjük, hívja a +36 80 104 680 zöldszámot, vagy írjon a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. "> Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre, illetve keresse fel internetes honlapunkat a www.zoldtelepulesek.hu címen.

 

 

 

 

 

 

 

 
Banner