Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

A 2012-es év tavaszán megüresedett a helyi szociális intézmény vezetői állása. Átmeneti ideig az intézmény irányítását Csótiné Ördög Edit, az Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője látta el, majd október 1-jétől Tarsoly Edénét bízta meg a vezetői feladatokkal. Az elmúlt év november-december havában sikeresen lezajlott a pályázati eljárás, aminek eredményeként a tagintézmény élén továbbra is Tarsolyné Tünde maradt, aki a Kis Újság és a www.zakanyszek.hu  olvasóinak a következő néhány sorban mutatkozik be:

„Tarsoly Edéné Tünde vagyok, a Homokháti Szociális Központ Zákányszéki Tagintézményének vezetője. Végzettségemet tekintve szakvizsgázott szociálpedagógus, illetve tanító diplomával is rendelkezem. 2012.10.01-től a Tagintézmény vezetésére kaptam megbízást, először határozott időre, majd 2012 decemberében sikeresen pályáztam a meghirdetett álláshelyre. Ennek köszönhetően van szerencsém 2013-ban is tovább folytatni ezt a sokrétű, érdekes munkát, egy barátságos légkörű, jól szervezett munkahelyen. Mind az intézményvezetés, mind munkatársaim, mind a település vezetői és lakossága részéről, belépésem első percétől megkaptam a szükséges emberi és szakmai támogatást, mely elengedhetetlen feltétele a jó színvonalú, naprakész munkának. Immáron közel 20 éve dolgozom szociális illetve gyermekvédelmi területen. Hiszem és vallom, hogy az ember csak akkor lehet hiteles a szakmában és a magánéletben, ha sosem felejti el, honnan indult. Családgondozóként kezdtem, jó néhány évig ismerkedtem a terepen végzett munka nehézségeivel, ahol a kis eredményeket is nagy sikerként kell értékelni. Később módszertani munkatársként, majd egy gyermekjóléti központ szakmai vezetőjeként tevékenykedtem. Jelenlegi beosztásomban maximálisan kamatoztathatom mindazt a tudást és tapasztalatot, amelyet az évek során megszereztem. 2011 nyarán családommal együtt erre a vidékre költöztünk, keresve és megtalálva azt az utat, amelynek kezdete gyermekkorunkra tehető. A föld szeretete, a természet közelsége, a szabadság érzete felülírja azokat az ún. „civilizáció” nyújtotta előnyöket, amelyeknek nagy része talán fölösleges és nélkülözhető is. Közel mindenhez, ami emberi, ami tiszta és jó – mindig is így gondolkodtam, még akkor is, ha olykor „ellenszélben” kellett mozognom. Úgy gondolom, az ember számára a legfontosabb a saját erejébe vetett hite, a büszkesége és az embersége. Most olyan környezetben élhetek és dolgozhatom, ahol mindez érték, nem pedig hátrány. Kívánok mindenkinek jó egészséget, békés családi életet. Remélem, hogy együttműködésünk hosszú távra szól majd, ehhez a jövőben is kérem támogatásukat. Végezetül hadd szóljanak helyettem egyik legkedvesebb íróm szavai, kifejezve azt a hitvallást, amit magaménak érzek:

„Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való.”

(Wass Albert)”

 

Zákányszék község szociálisan rászorult lakosai ellátásának, gondozásának szervezésében, e tevékenység irányításában jó eredményeket, sikereket kívánunk!

 

- Szerkesztőség -

 

 

 
Banner