Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

A Képviselő-testület 2012. novemberi ülésén tárgyalta meg, és fogadta el a települések közbiztonsági lehetőségeinek feltérképezése, szükséges intézkedések bevezetése tárgyú előterjesztést, amely előterjesztést a homokháti kistérséghez tartozó további 8 település valamint Domaszék, Röszke, Szatymaz, és Zsombó települések szintén 2012. novemberi kt ülésük napirendi pontjai között tárgyaltak.

Az érintett települések egybehangzóan egyet értettek a Közbiztonsági Egyeztető Fórum megalapításának szükségességével, mely fórumon negyedévente elemzik a térség közbiztonsági helyzetét. Ezt indokolja az illegális határátlépők magas száma és a térségben megjelenő külföldi vendégmunkások jelenléte.

A rendőri jelenlét ennek köszönhetően növekszik a településen és a rendőrséggel együtt megjelennek azok a társ szervek is, melyek ellenőrzik a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt. Ezúton szeretném felhívni az érintettek figyelmét arra, hogy ezek az ellenőrzések folyamatosan várhatók lesznek a településen. Az ellenőrzések helyszínét a hatóságok (rendőrség, NAV, idegenrendészet, munkaügyi felügyelőség) közösen határozzák meg, annak függvényében, hogy a rendőrség által végzett igazoltatások során vélhetően a település mely részein alakulnak ki olyan gócpontok, melyek a közbiztonság szempontjából fokozott kockázati tényezőt jelenthetnek. Úgy vélem a munkaadók nagy része teljesen legálisan és szabályosan foglalkoztat munkásokat, azonban fokozott figyelmet kell fordítani a munkavállalók adatainak valódiságára és a munkavállaláshoz szükséges dokumentumok meglétére. Folyamatos ellenőrzés várható azokon a helyeken ahol nagyobb létszámú vendégmunkás szállásoltatása történik, amely ha megfelel a vonatkozó előírásoknak és legális, akkor nincs félni valója senkinek, de ha nem, akkor viselni kell az ellenőrzés következményeit.

A részletesebb tájékoztatás érdekében lakossági fórumot szervezünk 2013.április 4-én 1900 órakor a Művelődési Házban, melyre minden érdeklődőt várunk.

 

Matuszka Antal

polgármester

 
Banner