Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.



Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó: Emlékezz rám

30-as táblák a főutcán
(1 olvasó:) (1) Vendég
Ez az Ötletláda opcionális kategória fejléce.
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: 30-as táblák a főutcán

30-as táblák a főutcán 2 éve, 5 hónapja #11

Nem emlékszem már pontosan mikor is kerültek ki a Dózsa Gy. utcára a 30-as táblák(talán 10-12 éve), de az apropójára igen.
A cél az volt,hogy elkerüljük a korábban rendszeres koccanásokat, baleseteket. El kell ismerni a táblák kihelyezésével ez jelentős mértékben sikerült is, a korábban száguldozók többsége már nem 80-al, "csak" 50-el hajt végig az utcán. Ez viszont elegendőnek bizonyult egy viszonylag túlélhető központi forgalomhoz(bár egynéhány helyi sofőr vezetési szokásán nem változtatna, ha olyan autót gyártanának, ahol az irányjelző extrának számít,mivel csak sosem használt felesleges költséggel terheli az alapmodell árát, illetve kerékpárosok számára alkalmanként KRESz oktatást, vagy túlélő gyakorlatot lehetne szervezni), aminél jobb megoldást csak körforgalom, közlekedési lámpa, zebra kialakításával lenne elérhető, aminek nemcsak pénz-, de helyhiánya is van.
Persze nem számíthattunk rá, hogy időközben Szeged rendőrei találnak itt megélhetési forrást a rendszeres traffipax ellenőrzések során.
A falu népének egy része(köztük olyan is,aki egykor tábla mellett voksolt) szélsőségesen reagál, a táblák leszerelését követelve. Nos erre jött a "korszakalkotó" ötletem. Mivel értelmetlen, forgalom által nem indokolt az öregiskola vonalától korlátozni a sebességet, így elegendő lenne csak a központban, a művháztól csökkentetni a sebességet. Innentől már figyelmes vezetés, 50-es tempó mellett is észlelhető az esetleges traffis autó, Aki meg a veszélyes útszakaszon száguldozni kíván, fizessen.
Ha jobb ötlet van, lehet megosztani, csak ne járjunk úgy, mint az egyszeri ember, aki a székletet pofozgatta.
  • Oldal:
  • 1
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Banner